ОЦІНКА ІНВЕСТИЦІЙНОГО КЛІМАТУ КРАЇНИ ЯК ПЕРЕДУМОВА ПЛАНОВО-ПРОЄКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ БІЗНЕСУ (Збірник наукових праць «ЕКОНОМІЧНА СТРАТЕГІЯ І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ СФЕРИ ТОРГІВЛІ ТА ПОСЛУГ», 2026)
Оцінка інвестиційного клімату є засобом для: вибору об’єкта інвестування; обґрунтування обсягів інвестиційних ресурсів, їх форм і джерел; аналізу проєктних ризиків. Аналізування інвестиційного клімату країни є необхідною передумовою обґрунтування планових заходів з розробки інвестиційних проєктів закордонним і національним бізнесом. Досліджено сучасні тенденції стану інвестиційного клімату України, прогнози його можливих майбутніх змін.
Keywords: бізнес; підприємство; інвестиційний клімат; інвестиційна привабливість; оцінка; планово-проєктна діяльність