МЕТОДОЛОГІЯ ОЦІНЮВАННЯ ВПЛИВУ ЦИФРОВІЗАЦІЇ НА ЕКОНОМІЧНУ ЕФЕКТИВНІСТЬ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ ПІДПРИЄМСТВА (Збірник наукових праць «ЕКОНОМІЧНА СТРАТЕГІЯ І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ СФЕРИ ТОРГІВЛІ ТА ПОСЛУГ», 2026)
Досліджено вплив діджиталізації на економічну ефективність бізнес-процесів підприємства. Розроблено інтегральний показник цифрової зрілості та методику оцінювання оптимального рівня цифровізації. Встановлено кореляційні залежності між рівнем цифрової трансформації та економічними показниками. Запропоновано матрицю пріоритизації цифрових ініціатив за критеріями економічного ефекту та інвестиційних витрат.
Keywords: цифровізація; економічна ефективність; бізнес-процеси; цифрова зрілість; оптимізація інвестицій; матриця пріоритизації; цифрова трансформація