МАКРОЕКОНОМІЧНА ПОЛІТИКА УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ: ВИКЛИКИ ВОЄННОГО ЧАСУ ТА СТРАТЕГІЧНІ ПРІОРИТЕТИ (Збірник наукових праць «ЕКОНОМІЧНА СТРАТЕГІЯ І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ СФЕРИ ТОРГІВЛІ ТА ПОСЛУГ», 2026)
Проаналізовано сучасний стан макроекономічної політики України в контексті євроінтеграційного курсу з урахуванням викликів, спричинених збройною агресією РФ. Обґрунтовано необхідність посилення інституційної спроможності системи макроекономічного регулювання відповідно до стандартів ЄС та сформульовано пріоритетні заходи державної політики, спрямовані на зміцнення макроекономічної стійкості, підтримку повоєнного відновлення та прискорення інтеграції України до ЄС.
Keywords: економічна політика; макроекономічний аналіз; євроінтеграція; економічна стабільність; валютне регулювання; Маастрихтські критерії; стратегічний розвиток