(untitled) (Збірник наукових праць «ЕКОНОМІЧНА СТРАТЕГІЯ І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ СФЕРИ ТОРГІВЛІ ТА ПОСЛУГ», 2026)
У статті розглянуто питання моделювання облікового забезпечення та автоматизованого генерування показників в інформаційних системах управління підприємств електронної комерції. Запропоновано концептуальну модель інтеграції бухгалтерського та управлінського обліку, що сприяє підвищенню ефективності бізнес-процесів та прийняття управлінських рішень. Визначено сукупність складових елементів моделі обліково-аналітичного забезпечення управління електронним бізнесом, охарактеризовано їх особливості та взаємозв’язки.