(untitled) (Збірник наукових праць «ЕКОНОМІЧНА СТРАТЕГІЯ І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ СФЕРИ ТОРГІВЛІ ТА ПОСЛУГ», 2026)
У статті досліджено трансформаційний вплив цифрових технологій на систему бухгалтерського обліку економічної діяльності підприємств в умовах розвитку цифрової економіки. Розкрито можливості застосування хмарних обчислень, штучного інтелекту, блокчейн-технологій і роботизованої автоматизації процесів для підвищення точності, оперативності та ефективності обробки облікової інформації. Визначено особливості цифрової трансформації в роздрібній торгівлі, сфері послуг, сільському господарстві, готельно-ресторанному бізнесі, будівництві й автотранспорті. Акцентовано увагу на перевагах та викликах, пов’язаних з упровадженням цифрових рішень.